Skip to content Skip to footer

Proiecte OMIE

Viata la tara

Printr-un proiect inedit, cofinantat de Consiliul Judetean Sibiu, prin Agenda pentru Cultură și Dezvoltarea Comunității în anul 2024 – desfasuram la “Școala Gimnazială Roșia” si la “Școala Gimnazială Roșia /structura Casolt” o serie de ateliere fotografice„Viața la țară văzută prin ochii copiilor”.

Atelierele oferă o oportunitate fantastică pentru tinerii participanți sa folosească telefonul în scopuri creative ieșind din zona de interior (selfie) în cea externă, devenind mult mai conștienți de mediul înconjurător, de a explora și de a surprinde, cu ajutorul telefoanelor mobile, perspectiva lor unică asupra mediului rural.

Fiecare vizită în Roșia sau în Cașolt devine o adevărată aventură, plină de descoperiri și bucurie.

Creativitatea și entuziasmul copiilor, atunci când li se oferă libertatea de a experimenta, sunt cu adevărat remarcabile. Acest proiect nu doar că încurajează exprimarea artistică, dar și dezvoltarea abilităților de observare și apreciere a frumuseților vieții rurale.

Urban Life –Tineri Exploratori

„Urban Life – Tineri Exploratori” este un proiect inovator ce își propune să dezvolte creativitatea și abilitățile tehnologice ale tinerilor, oferindu-le oportunitatea de a folosi telefoanele mobile în scopuri artistice și educative. În contextul creșterii utilizării tehnologiei de către tineri, acest proiect transformă activitățile recreative și de socializare într-o oportunitate de învățare și autoexprimare.
Participanții vor explora orașul Sibiu prin lentilele propriilor telefoane, surprinzând momente din viața urbană. Rezultatul acestui demers va fi o expoziție fotografică ce reflectă orașul văzut prin ochii lor, aducând în prim-plan diversitatea și frumusețea mediului urban.

Istoria Sibiului in fotografii 1850-1930

Fotografia a apărut în Sibiu încă din secolul al XIX-lea, odată cu popularizarea acestui mijloc de înregistrare a imaginilor în întreaga Europă.

Proiectul “Istoria Sibiului în fotografii” este o inițiativă remarcabilă care nu numai că își propune să păstreze și să promoveze patrimoniul cultural al orașului Sibiu, dar și să încurajeze turismul cultural.

Identificarea și documentarea atelierelor de fotografie din perioada 1850-1930 este deosebit de importantă pentru înțelegerea evoluției fotografiei în acea perioadă și a impactului acesteia asupra comunității locale si aceasta va acționa ca un catalizator pentru reînvierea și valorificarea unui segment adesea neglijat al istoriei urbane: atelierele de fotografie și rolul lor în conservarea memoriei colective.